Zappi hjälper dig att värna om miljön – ladda bilen med ren energi från solen 

Ravera erbjuder de smarta laddstationerna Zappi i samarbete med den engelska leverantören Myenergi. Zappi är en unik laddstation som enligt önskemål endast utnyttjar energin från dina solpaneler – med andra ord kan bilbatteriet laddas till 100% med ren solenergi. Dessutom fås möjligheten till dynamisk laddning som standard och trådlös överföring av data från elmätaren som tillval.

Myenergi utvecklar smarta energienheter baserade på förnybara energikällor som solenergi. Syftet är att erbjuda konsumenter självförsörjande, miljövänliga lösningar för energiförbrukningen.

Specifikationer Zappi

  • bilbatteriet kan laddas helt eller delvis med solenergi
  • enkel att installera, användarvänlig
  • tre olika laddningslägen: eco, eco+ och snabbladdning
  • inbyggd LCD-skärm med energiuppföljning
  • fjärråtkomst till laddaren med myenergi-appen (som tillval)

 

 

Vi installerar också andra typer av laddstationer för elbilar samt säljer och levererar nyckelfärdiga solpanelspaket. Att investera i smarta energilösningar gör dig mera självförsörjande samtidigt som belastningen på miljön blir mindre.

zappi famili

Dynamisk laddning

Bilbatteriets laddningstid beror på batteriets storlek, bilens laddningskapacitet, bostadens elanslutning och den tillgängliga kapaciteten till batteriladdning. Dynamisk laddning betyder att maximal kapacitet av den tillgängliga elenergin i bostaden kan utnyttjas till laddningen av batteriet vid alla tidpunkter på dygnet. På så vis försäkrar man att den sammanlagda effekten i hemmet räcker till för hemmets energiförbrukning.